Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Softwarové inženýrství B (SWEB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SWEB - Softwarové inženýrství B, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je v návaznosti na předchozí předmět SW inženýrství A vysvětlit a na praktických příkladech ukázatpoužití návrhových vzorů v objektovém návrhu IS, resp. jako způsobu efektivního vývoje jednotlivých částí. Studentsi osvojí základní dovednosti práce s objektově orientovanými metodikami Rational Unified Process a Agilními metodikamivývoje IS.

Osnova

Rámcová osnova přednášek:1. Metodika RUP – Rational Unified Process2. Agilní metodiky – přístup k vývoji a řízení IS/IT3. Problematika návrhových vzorů v oblasti strategie a provozi IS/IT4. Princip a použití návrhového vzoru Strategy a Proxy (remote, lazy, dynamic)5. Princip a použití návrhových vzorů Adapter, Facade6. Princip a použití návrhového vzoru Factory (simple, factory method, abstract factory)7. Princip a použití návrhových vzorů Iterator, Composite8. Princip a použití návrhových vzorů MVC, Observer9. Princip a použití návrhového vzoru Reflection (metamodelování)10. Princip a použití návrhových vzorů Decorator, 11. Princip a použití návrhových vzorů State12. Princip a použití návrhového vzoru Template13. Princip a použití návrhových vzorů Bridge, Command14. Skládání vzorů a jejich využití při efektivním vývoji IS/ITCvičení:Aplikace jednotlivých návrhových vzorů v programovém prostředí JAVA.

Literatura

PECINOVSKÝ, Rudolf. Návrhové vzory. Brno: Computer Press, 2007. 528 s. ISBN 978-80-251-1582-4 .ECKEL, Bruce. Thinking in Patterns. www.bruceeckel.com [10.06.2012]

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. František Huňka, CSc.

Vyučující

doc. Ing. František Huňka, CSc.