Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Softwarový proces (SWP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SWP - Softwarový proces, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty s postupy vedoucí k vytvoření softwarového díla, které splňuje požadavky uživatelů,v predikovaném čase a nákladech.

Osnova

Přednášky:1. Úvod do problematiky softwarového procesu.2. Iterativní přístup k vývoji softwaru.3. Správa požadavků.4. Komponentní architektury.5. Vizualizace modelů softwaru.6. Průběžné ověřování kvality.7. Řízení změn.8. RUP - Rational Unified Process.9. Struktura procesu: dvě dimenze.10. Statická struktura: pracovníci, aktivity, artefakty a toky činností.11. Dynamická struktura: iterativní vývoj.12. Proces zaměřený na architekturu. Proces orientovaný na scénáře.13. Klíčové a podpůrné procesy.14. Byznys modelování.Specifikace požadavkůAnalýza a návrhImplementaceTestování a instalace u uživateleProjektové řízení, správa verzí a vývojové prostředí

Literatura

Philippe Kruchten: The Rational Unified Process: An Introduction, Third Edition, Addison-Wesley, ISBN: 0321197704

Požadavky

Žádné

Garant

prof. Ing. Ivo Vondrák, CSc.

Vyučující

Ing. Svatopluk Štolfa, Ph.D.prof. Ing. Ivo Vondrák, CSc.