Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Systémy odměňování v organizacích (SYSO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SYSO - Systémy odměňování v organizacích, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

1.Charakterizovat základní právní normy vztahující se k problematice odměňování.2.Popsat řízení a systém odměňování, jejich úkoly a faktory, které ovlivňují proces odměňování v organizaci.3.Charakterizovat strategii a politiku odměňování a jejich tvorbu.4.Objasnit podstatu a metody hodnocení práce, jeho použití při tvorbě mzdového/platového systému v organizaci.5.Odlišit jednotlivé mzdové/platové struktury a mzdové/platové formy používané v organizacích.6.Popsat mzdová a klubová šetření, jejich charakteristiky a použití v praxi.7.Vysvětlit, co jsou to zaměstnanecké výhody a podstatu jejich použití.8.Definovat variabilní/zásluhové odměňování a jeho jednotlivé formy.9.Popsat řízení pracovního výkonu a odměňování, jeho podstatu a principy.10.Odlišit způsob odměňování u zvláštních skupin pracovníků.11.Popsat provázanost řízení systému odměňování a vnitřného předpisu.

Osnova

-Právní předpisy v oblasti odměňování -Strategie a politika odměňování -Faktory ovlivňující úroveň mezd a platů -Mzdová šetření-Klubová šetření -Hodnocení práce -Struktury stupňů a mzdové/platové struktury -Mzdové/platové formy -Variabilní/zásluhové odměňování -Zaměstnanecké výhody -Řízení pracovního výkonu a odměňování-Řízení systému odměňování a vnitřní předpis

Literatura

ARMSTRONG, Michael. Odměňování pracovníků. Praha: Grada, 2009. ISBN 978-80-247-2890-2 .KOCIÁNOVÁ, Renata. Personální činnosti a metody personální práce. Praha: Grada, 2010. ISBN 978-80-247-2497-3 .KOUBEK, Josef. Personální práce v malých a středních firmách. 3. aktual. a rozš. vyd. Praha: Grada, 2007. ISBN978-80-247-2202-3 . MACHÁČEK, Ivan. Zaměstnanecké benefity: praktická pomůcka jejich daňového řešení. Praha: C. H. Beck, 2010. ISBN978-80-7400-301-1 .

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. Petra Horváthová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Terezie BartuskováIng. Andrea Čopíková, Ph.D.doc. Ing. Petra Horváthová, Ph.D.Ing. Lucja Matusiková, Ph.D.