Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Strojní zařízení úpraven II (SZU2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SZU2 - Strojní zařízení úpraven II, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je pochopení hlubších matematických a procesních vztahů v rámci konstrukčních komponentů strojníchzařízení úpraven.

Osnova

Definice a základní geometrické a fyzikálně-chemické parametry sypkého materiálu. Napěťový stav partikulárníhotělesa. Stanovení zrnitostních analýz a typů rozdělení částicové distribuce materiálu. Zásobníky a různé speciálnítypy zásobníků sypkých hmot, druhy zásobníků, jejich navrhování a dimenzování. Poruchy vznikající v zásobnícícha základní principy jejich odstraňování. Podávací zařízení. Vyhrabávače. Výpočet vyhrabávačů. Typy skládek a provozna různých typech skládek. Shazovací vůz-konstrukce a základní výpočet. Odvodňování a usazování materiálu. Tříděnímateriálu, třídicí plochy, konstrukce třídičů. Speciální typy třídičů. Vibrační třídiče s přímočarým pohybem třídícíplochy-výpočet dopadového místa grafickou a analytickou metodou. Definice a výpočet postupové rychlosti materiálupo vibrační ploše. Vibrační třídiče s kruhovým pohybem třídící plochy-výpočet dopadového místa grafickou a analytickoumetodou.

Literatura

Hoffl, K.: Zerkleinerungs und Klassiermaschinen. Springerverlag, Berlin, 1986.Klimecký, D., Veverková, H., Muller, J., Bailotti, K.: Manipulace s materiálem-Doprava v lomech. ES, VŠB-TU Ostrava, 1983.Pešat, Z.: Manipulace s materiálem v hutích I. ES, VŠB-TU Ostrava, 1992.Klimecký, O. a kol.: Manipulace s materiálem. Doprava v lomech.Polák, J., Pavliska, J., Slíva, A.: Dopravní a manipulační zařízení I, ES, VŠB-TU Ostrava, 2001.Polák, J., Bailotti, K., Pavliska J., Hrabovský, L.: Dopravní a manipulační zařízení II, ES, VŠB-TU Ostrava, 2003.Pavliska J., Hrabovský, L.: Dopravní a manipulační zařízení IV, ES, VŠB-TU Ostrava, 2004.Polák, J., Slíva, A.: Dopravní a manipulační zařízení III, ES, VŠB-TU Ostrava, 2005.Firemní literatura.

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. Aleš Slíva, Ph.D.

Vyučující

Ing. Aleš Procházkadoc. Ing. Aleš Slíva, Ph.D.