Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Terénní cvičení z GIS a GNSS (TCGIS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TCGIS - Terénní cvičení z GIS a GNSS, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem kurzu je procvičení postupů a metod sběru dat s použitím MGIT, se kterými se studenti seznamovali v rámcisvého dřívějšího studia.Studenti musí prokázat schopnost samostatně:1) Přípravit projekt mapování podle zadaných kritérií2) Realizovat mapování v terénu pro zadanou oblast3) Vyhodnotit výsledky terénní práce a sepsat zprávu o mapování4) Koordinovat svůj pracovní postup s ostatnímy studenty v rámci pracovní skupiny

Osnova

Posluchači dostanou na začátku cvičení definovaný úkol a podkladová datanezbytná pro splnění úkolu. Cílem posluchačů je dokončit zadaný úkol v definovaném čase.1) Přípravit projekt - příprava datových podkladů, mapovacího projektů, přístrojů.2) Realizovat mapování v terénů tak, aby: - byly splněné všechny zadané úkoly, - byla vytvořena všechna požadovaná dokumentace.3) Zpracovat výsledků mapování v souladu se zadáním úkolu.

Literatura

Vzhledem k náplni předmětu není specifikována. Pomůcky budou studentům poskytnuty v rámci výuky (přijímače GNSS,tablety, počítače s nainstalovaným programovým vybavením v počítačových laboratořích).

Požadavky

Žádné

Garant

Ing. David Vojtek, Ph.D.

Vyučující

Ing. David Vojtek, Ph.D.