Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie chyb a vyrovnávací počet II (TCH2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TCH2 - Teorie chyb a vyrovnávací počet II, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je získání dovedností pro zpracování naměřených výsledků, určení nejspolehlivějších hodnot z výsledkůměřených veličin a rozbory přesností.

Osnova

Přednášky:1. Rozdělení náhodné veličiny a jejich použití v teorii chyb2. Intervaly spolehlivosti pro střední hodnotu a varianci základního souboru3. Dvojrozměrné chyby, stočené soustavy chybových souřadnic, elipsa chyb4. Zákon hromadění chyb, zobecnění pro více funkcí, úplná chyba funkce, zákon hromadění vah5. Vyrovnání měření přímých, měřické dvojice6. Vyrovnání zprostředkujících měření7. Vyrovnání podmínkových měření8. Kombinované vyrovnání9. Aproximace funkčních vztahů10. Regresní a korelační analýza11. Geodetické aplikace rozdělení náhodných veličin12. Testování statistických hypotézCvičení:Číselné příklady v návaznosti na jednotlivé přednášky.

Literatura

Hampacher, M., Radouch, V.: Teorie chyb a vyrovnávací počet 10, skripta ČVUT Praha 2003Hampacher, M., Radouch, V.: Teorie chyb a vyrovnávací počet 2, skripta ČVUT Praha 2004

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. Eva Jiránková, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Eva Jiránková, Ph.D.Ing. Dagmar Šeligová, Ph.D.