Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Terénní cvičení z důlního měřictví a mapování lomů (TCHor)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TCHor - Terénní cvičení z důlního měřictví a mapování lomů, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je procvičit teoretické znalosti, získané v předmětu důlní měřictví a mapování lomů.

Osnova

1. Zaměření důlního polygonového pořadu s přesným měřením délek.2. Hloubkové měření v šachtici a jeho výpočet.3. Připojovací a usměrňovací měření v šachtici.4. Zaměření podélného a příčného profilu.5. Tachymetrie. Vedení polního náčrtu a zápisníku. Zpracování podrobného měření. Konstrukce vrstevnic.

Literatura

Neset K.: Důlní měřictví I. SNTL Praha 1966Neset K.: Důlní měřictví II. SNTL Praha 1967Mučka A.,Kubečka E.,Novák J.,Tyrner M.: Cvičení z důlního měřictví, skripta VŠB Ostrava 1979Gavlovský E.: Zaměřování a mapování lomů, skripta VŠB-TU Ostrava 1990

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. Pavel Černota, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Pavel Černota, Ph.D.Ing. Miroslav KonečnýIng. Jitka Mučková, Ph.D.Ing. Miroslav Novosad, Ph.D.Ing. Jiří Pospíšil, Ph.D.Ing. Alena Strakovádoc. Ing. Dana Vrublová, Ph.D.