Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Terénní cvičení z ekologie (TCvEkB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TCvEkB - Terénní cvičení z ekologie, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Praktické ověření determinačních metod, determinace druhů podle klíčů. Získání a analýza terénních dat, ověřenídruhové bohatosti jednotlivých typů ekosystémů.

Osnova

Terénní ekologická praxe je zaměřena na získání praktických zkušeností s vybranými metodami terénního ekologického výzkumu a následným vyhodnocováním výsledků. Z toho důvodu je výuka organizovánav jednotlivých typech krajiny a ekosystémů, kde je rozdělena na jednotlivé úkoly tak, aby každý ze studentů absolvovalpostupně všechny metody vypsané pro daný rok pracovníky institutu, (případně i jiných), v různých oborech terénníhoekologického výzkumu. Praxe se uskutečňuje formou dílčích terénních prací pod vedením jednotlivých učitelů do lokalitv okolí terénní ekologiecké stanice, popř. do vybraných území Moravskoslezského kraje, při kterých je prováděnsběr dat v terénu a jejich následné dílčí vyhodnocení.

Literatura

1.Metodiky terénního výzkumu podle vedoucích jednotlivých pracovních skupin.2. Determinační klíče pro jednoltivé skupiny organismů (rostliny, savci, ptáci, plazi a obojživelníci, brouci, motýli).

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. Barbara Stalmachová, CSc.

Vyučující

Ing. Tomáš Bouchal, Ph.D.Ing. Jiří Kupka, Ph.D.