Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Tvorba databázových aplikací (TDA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TDA - Tvorba databázových aplikací, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Student bude umět vytvářet základní databázové dotazy pomocí T-SQL.Student bude rozumět tvorbě databázových aplikací v prostředí MS .NET Framework.Student bude umět efektivně navrhovat a využívat databázové modely v MS SQL Serveru.Student bude umět zpracovávat data v různých aplikačních prostředích.

Osnova

1. Úvod do předmětu - způsoby získávání dat, obecná 3-vrstvá architektura a moderní technologické trendy vývojesoftware.2. Seznámení s architekturou MS SQL 2012 a základní struktura T-SQL dotazů. 3. Získávání dat z jediného a více datových zdrojů (SELECT, JOIN).4. Řazení a filtrování dat a práce s datovými typy. Používání systémových funkcí v dotazech. Seskupování a agregacedat.5. Použití procedur pro spouštění, použití a práce s uloženými procedurami v SQL Serveru.6. Optimalizace dotazů, ošetřování výjimek, detekce chyb a transakční zpracování dat.7. Úvod do MS .NET Framework, objektově orientovaného programování.8. Základy programovacího jazyka C#. 9. Tvorba databázových aplikací pomocí ADO.NET.10. EDM (Entity Data Model) - práce s entitními datovými modely v prostředí MS .NET Framework.11. SOA - ServiceOrientedArchitecture.12. WCF - tvorba distribuovaných systému v prostředí .NET.13. ASP.NET - webové technologie pro prezentaci dat.14. WPF, WinForma - prezentace dat v prostředí MS Windows.

Literatura

TROELSEN, A.: Pro C# 5.0 and the .NET 4.5 Framework. Sixth Edition. Apress. USA. ISBN-13 (electronic): 978-1-4302-4234-5.ITZIK BEN-GAN: Microsoft® SQL Server ® 2012 T-SQL Fundamentals. Microsoft. USA. ISBN: 978-0-735-65814-1.

Požadavky

Žádné

Garant

Ing. Romana Garzinová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Romana Garzinová, Ph.D.doc. Ing. Milan Heger, CSc.