Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technická diagnostika a spolehlivost (TDaS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TDaS - Technická diagnostika a spolehlivost, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Studenti získají znalosti, které umožní nejen hlubokou rešerži a analýzu dané problematiky, syntézu existujícíchznalostí a poznatků včetně výstupu v podobě vyhodnocení a závěrů.

Osnova

1. Technická diagnostika a systém údržby – základní pojmy a definice, vývoj systémů údržby, metody údržby.2. Technická diagnostika a kontrolně inspekční a revizní činnost, ekonomika a hodnocení účinnosti údržby.3. Vibrodiagnostika – základní pojmy, měřící veličiny, teorie snímačů.4. Vibrodiagnostika – provozní diagnostické měřicí metody, trendování a způsob vyhodnocování.5. Tribodiagnostika – základní pojmy a rozdělení. Metody ke sledování degradace maziva.6. Tribodiagnostika – metody ke sledování technického stavu strojů.7. Termodiagnostika – základní pojmy a rozdělení, jednotlivé metody termodiagnostiky.8. Akustická diagnostika – základní pojmy a rozdělení, jednotlivé metody.9. Nedestruktivní diagnostika – základní pojmy a rozdělení, vybrané základní metody.10. Diagnostika hydraulických obvodů – rozdělení, podstata a princip základních metod.11. Základní metody k diagnostice elektrozařízení, k diagnostice vybraných strojních systémů.12. Optická defektoskopie, multiparametrická diagnostika.13. Provozní spolehlivost – řízení a zabezpečení provozní spolehlivosti, hodnocení provozní spolehlivosti.14. Logistika – technická diagnostika – údržba.

Literatura

Helebrant,F., Ziegler,J., Marasová,D.: Technická diagnostika a spolehlivost – I.Tribodiagnostika. VŠB-TU Ostrava2000, I.vydání, 153 s., ISBN 80-7078-883-6 Helebrant,F., Ziegler,J.: Technická diagnostika a spolehlivost – II.Vibrodiagnostika. VŠB-TU Ostrava 2004, I.vydání,178 s., ISBN 80-248-0650-9 HRABEC,L. – HELEBRANT,F. – MAZALOVÁ,J.: Technická diagnostika a spolehlivost – III. Ustavování strojů. VŠB – TUOstrava, Ostrava 2007, 1.vydání, 92 s., ISBN 978 – 80 – 248 – 1449 – 0

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. František Helebrant, CSc.

Vyučující

Ing. Jan Blata, Ph.D.doc. Ing. František Helebrant, CSc.Ing. Ladislav Hrabec, Ph.D.