Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie mechanismů a strojů (TEORM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TEORM - Teorie mechanismů a strojů, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Znalost.Studenti získají rozšířené teoretické znalosti z oblasti analýzy a syntézy mechanismů.Pochopení.Studenti pochopí základní zákonitosti a vnitřní pravidla kinematického a dynamického chování mechanismů.Aplikace.Studenti se naučí aplikovat získané vědomosti na řešení konkrétních technických problémů.Analýza.Studenti se naučí analyzovat stav mechanické soustavy z hlediska pohybu a přenosu sil.

Osnova

Modelování strojů a jejich částí.Dynamické účinky strojů a určování jejich základních parametrů.Modelování pohybu soustav tuhých těles.Pohybová rovnice mechanismu.Modelování soustav těles s poddajnými a tlumícími vazbami.Metody dynamické syntézy a optimalizace.Základy dynamiky pohonových soustav.Dynamika ozubených převodů.Hluk strojů a jejich částí.

Literatura

1. Slavík,J.-Stejskal,V.-Zeman,V.: Základy dynamiky strojů, Vydavatelství ČVUT, Praha 1997, 314 s.2. Brát,V.-Stejskal,V.-Votipka,F.:Základy dynamiky strojů a konstrukcí, skripta ČVUT, Praha 1979, 214 s.

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. Jiří Podešva, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Jiří Podešva, Ph.D.