Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technika prostředí (TEPR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TEPR - Technika prostředí, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty s přehledem techniky využívané k vytváření optimálního tepelného stavu prostředí,vlhkosti i čistoty vzduchu. Předmět se zabývá i akustickými a optickými podmínkami pracovního prostředí.

Osnova

Předmět obsahuje přehled techniky využívané k vytváření optimálního stavu prostředí. Podává výklad funkce typickýchprvků techniky prostředí a jejich základní charakteristiky. Vychází z požadavků na vlastnosti prostředí a z dalšíchfaktorů ovlivňujících návrh a provoz zařízení pro úpravu tepelného stavu prostředí, vlhkosti i čistoty vzduchua zabývá se i akustickými a optickými podmínkami pracovního prostředí.

Literatura

1. SMOLÍK, Jan. Technika prostředí. Praha: SNTL, 1985. 320 s.2. LAPČÍK, Vladimír. Výrobní technologie a jejich vliv na životní prostředí (monografie). VŠB-TU Ostrava. HGF,IEI, 2009. ISBN 978-80-248-2015-6 . 362 s. 3. BARTOVSKÝ, T. Analyzátory emisí. Praha: VUSTE, 1994.4. SERBOUSEK, A. Přístrojová technika pro měření čistoty ovzduší (skriptum). Ostrava: VŠB, 1991. 5. HERČÍK, Miloslav, LAPČÍK, Vladimír, OBROUČKA, Karel. Ochrana životního prostředí pro inženýrské studium (skriptum).Ostrava: VŠB-TU, 1994. 243 s.

Požadavky

Žádné

Garant

prof. Ing. Vladimír Lapčík, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Vladimír Lapčík, CSc.