Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Tvorba internetových stránek (TIS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TIS - Tvorba internetových stránek, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Prezentovat a popsat základní strukturu internetové stránky. Vyjmenovat kritéria a pravidla pro tvorbu internetovýchstránek. Rozlišovat mezi statickými a dynamickými weby. Konstruovat stránky pomocí HTML a CSS. Vytvořit internetovouprezentaci a umístit ji na internet. Vybrat vhodné metody propagace stránek a plánovat jejich aplikaci.

Osnova

Přednášky1. Základní služby a protokoly na Internetu2. Produkční plán – základ projektu tvorby internetové prezentace3. Rozvržení obsahu na stránce – layout a pravidla tvorby.4. Navigace a navigační systémy na stránkách5. Pravidla přístupnosti6. Analýza návštěvnosti a zpětná vazba pro SEO7. Základní techniky SEOCvičení1. Editor web .stránek - MS SharePoint Designer I.2. Editor web .stránek - MS SharePoint Designer II.3. Tvorba stránek – základy HTML4. Tvorba stránek pomocí XHTML + CSS – I.5. Tvorba stránek pomocí XHTML + CSS – II.6. Tvorba stránek pomocí XHTML + CSS – III.7. Tvorba stránek - struktura a navigace na stránkách8. Validace a optimalizace kódu stránek pomocí validátorů9. Využití JavaScriptu na stránkách10. Optimalizace stránek – SEO I.11. Optimalizace stránek – SEO II.12. Práce se zdroji online knihoven kódu na Internetu13. Samostatná tvorba projektu14. Samostatná tvorba projektu

Literatura

1) KRUG, Steve. Nenuťte uživatele přemýšlet!. Brno: Computer Press, 2010. 168 s. ISBN 978-8025-5129-234.2) DOMES, Martin. SEO-jednoduše. Brno: Computer Press, 2011. 144 s. ISBN 978-8025-1345-66.

Požadavky

Žádné

Garant

Ing. Martin Pochyla, Ph.D.

Vyučující

Ing. Martin Pochyla, Ph.D.Ing. Michal Seibert