Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technická měření v BI (TMBI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TMBI - Technická měření v BI, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je porozumění problematice získávání experimentálních dat, zvládnutí samostatného měření základnímiměřícími metodami pomocí měřících přístrojů a zpracování krátké a výstižné zprávy z měření včetně vyhodnocení.

Osnova

1. Úvod, BOZP2. Historie a úvod do měření, terminologie3. Fyzikální veličiny a jednotky a vztah mezi nimi4. Měření fyzikálních veličin5. Metody zpracování výsledků měření (chyby měření, nejistoty)6. Grafické zpracování dat7. Měřící principy snímačů – klasifikace snímačů, rozdělení snímačů podle principu8. Měření prostoru a času9. Měření objemů, stanovení hustoty10. Měření rychlosti proudění, stanovení průtoku11. Měření teploty, relativní vlhkosti vzduchu12. Měření hustoty tepelného toku, emisivita13. Měření elektrických veličin14. Kalibrace, metrologie

Literatura

Kopečný J. a kolektiv. Fyzikální měření. 1. vyd. Ostrava: VŠB - Technická univerzita Ostrava, 1999, 215 s. ISBN80-7078-655-8 (brož.)

Požadavky

Žádné

Garant

Ing. Šárka Bernatíková, Ph.D.

Vyučující

Ing. Dalibor BalnerIng. Šárka Bernatíková, Ph.D.Ing. Dalibor Míček, Ph.D.Ing. Eva Strakošová