Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technologie počítačových sítí (TPS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TPS - Technologie počítačových sítí, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Předmět je určen studentům posledního ročníku a jako takový si klade za cíl doplnit mezery ve znalostech studentův tématech vyžadovaných v praxi, na které v ostatních předmětech během studia nebylo dostatek prostoru. Hlavnímcílem je seznámit studenty s nejnovějšími technologiemi používanými v praxi z oblasti prezentace, transformacea zpracování dat. Studenti tak získají ucelený přehled v informačních technologiích postavených na jazyku XML,databázových technologiích klient-server. Nedílnou součástí kurzu je také oblast bezdrátových sítí WiFi, kteráje zaměřena na problematiku budování a správu bezdrátových sítí.

Osnova

1. Jazyk XML – pravidla pro tvorbu elementů a atributů, jmenný prostor2. Validace a editace XML dokumentů, XML schémata (XSD a DTD), DOM3. Vyhledávaní a transformace XML dat, XPATH, XMLT4. Dotazování nad XML daty, XML Query, Linq to XML5. Dotazování nad SQL serverem – dolování dat (direktiva Select, filtrování a seskupování dat)6. Dotazování nad vícero tabulkami, dotazy s poddotazy7. Modifikace dat relačních databází (Insert, Update, Delete, Truncate table)8. Úvod do tvorby uložených procedur a funkcí MS SQL serveru9. Budování komplexních bezdrátových sítí, druhy bezdrátových technologií, frekvence, dovolené výkony10. Specifická problematika technologie WiFi, anténní systémy, problematika šíření signálu11. Problematika zabezpečení WiFi sítí

Literatura

FOJTÍK D. Technologie XML. Výukové prezentace.KVAPIL, J. FOJTÍK D. Studijní opory pro praktickou výuku WiFi technologií v týmech. Elektronický učební text.FOJTÍK, D. Srovnání LINQ to XML a XQuery. In XXXIII. Seminar ASR ‘2008 “Instruments and Control”. Ostrava: VŠB-TUOstrava, 25. 4. 2008, s. 67 – 79. ISBN 978-80-248-1727-9 .

Požadavky

Žádné

Garant

Ing. David Fojtík, Ph.D.

Vyučující

Ing. David Fojtík, Ph.D.