Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technologie a řízení výstavby (TRV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TRV - Technologie a řízení výstavby, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Získání znalostí a dovedností v oblasti:- účastníci výstavby- výrobní, předvýrobní provozní příprava- časové plánování- základní stavebně technologické procesy- zařízení staveništěPochopení základních pojmů, vzájemných vztahů a jejich aplikace při řešené problematice.

Osnova

Přednášky :1. Úvod, vysvětlení významu technologie staveb, její terminologie a návazností na ostatní discipliny Stavebně technologická příprava, technologický předpis, jeho význam, obsah a struktura, ISO řady 9000 ve vztahu k technologii 2. Předvýrobní příprava, Výrobní příprava, Provozní příprava, Vedení stavby, Stavební deník – vše ve vztahu k technologickým předpisům a postupům3. Cenová soustava a číselníky URS Praha, její význam, obsah a struktura , vysvětlení TSKP jako základu pro třídění technologie4. Zemní práce5. Zvláštní zakládání, základy, zpevňování hornin6. Svislé a kompletní konstrukce7. Vodorovné konstrukce 8. Úpravy povrchů, podlahy a osazovaní výplní, Konstrukce a práce PSV9. Ostatní konstrukce a práce, bourání, Montážní stavební práce 10. Bezpečnost práce na stavbách 11. Rizika škody ve výstavběCvičení:Úvod (organizace), program a cíl cvičení předmětu Technologie staveb, podmínkyzápočtu, požadavky na vypracování programů, rekognoskace znalostí – předmětTechnologie a řízení výstavby – 3.ročník Technologický předpis na provádění vybrané technologické etapy v návaznosti naProjekt ( přednáška 2.) Harmonogram provádění prací vybrané technologické etapy (předmět Technologie ařízení výstavby – 3.ročník) lidi, stroje Ocenění vybrané technologické etapy dle ceníků URS (přednáška 4)Harmonogram provádění prací – čerpání financí Technologie provádění hydroizolací – fólie Technologie provádění hydroizolací – stěrky Porovnání obou variant – kompletace programu č.4 Multimediální pomůcky použité k výuce:Zpětný projektor, dataprojektor

Literatura

Soustava ČSN a Evropských norem v aktuálním znění.Vejvara, K.Technologie staveb 10. LešeníJarský, Č. a kol.Technologie staveb II, Příprava a realizace stavebTománková, J. a kol.Ekonomika stavebního díla 40, Příprava a řízení staveb příkladyMusil, F. a kol.Technologie pozemních staveb I, Návody na cvičeníKočí, B. a kol.Tedchnologie pozemních staveb I, Technologie stavebních procesů

Požadavky

Žádné

Garant

Ing. Marcela Halířová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Radek Fabian, Ph.D.Ing. Marcela Halířová, Ph.D.Ing. Marek Jašek, Ph.D.prof. Ing. Darja Kubečková, Ph.D.Ing. Eva Machovčáková, Ph.D.Ing. Hana Ševčíková, Ph.D.Ing. Jiří TeslíkIng. Marie Wolfová, Ph.D.