Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie spolehlivosti a technická diagnostika (TSaTD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TSaTD - Teorie spolehlivosti a technická diagnostika, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Studenti budou umět analyzovat výrobní procesy z hlediska zvyšování spolehlivosti koncepčními i technickými opatřeními.Posluchači budou kompetentní se v procesu rozhodování podílet na návrzích, realizacích i provozování techniky prozvyšování spolehlivosti a kvality výroby.

Osnova

1. Úvod do problematiky spolehlivosti technických objektů, vymezení pojmů jakost a spolehlivost.2. Ukazatelé spolehlivosti objektů, systémový přístup ke zvyšování spolehlivosti, klasifikace poruch.3. Statistické a pravděpodobnostní vyjádření ukazatelů spolehlivosti.4. Ukazatelé spolehlivosti neobnovovaných objektů.5. Ukazatelé spolehlivosti obnovovaných objektů.6. Teoretické zákony rozdělení pravděpodobností ve vyjadřování ukazatelů spolehlivosti.7. Udržovatelnost technických objektů.8. Organizace a zabezpečení údržby.9. Náklady na životní cyklus, ekonomické aspekty při optimalizaci údržby.10. Hodnocení spolehlivosti systémů, zkoušky spolehlivosti prvků a systémů.11. Spolehlivostní modely systémů.12. Zvyšování spolehlivosti systémů, hardwarová nadbytečnost – zálohování.13. Problematika softwarové spolehlivosti.14. Diagnostika při zvyšování spolehlivosti, základní metody diagnostiky.15. Spolehlivost a organizace údržby.

Literatura

Vrožina M.: Základy spolehlivosti technických objektů, učební texty pro PGS,1994-1998, VŠB-TUOVROŽINA, M., DAVID, J.: Spolehlivost a diagnostika. VŠB-TU Ostrava, Ostrava, 2012. ISBN Mykiska A.: Spolehlivost technických zařízení, Česká společnost pro jakost,Praha ,1991

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. Jiří David, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Jiří David, Ph.D.