Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technologie stavebních dílců (TSD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TSD - Technologie stavebních dílců, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámení s různými druhy výrob betonových stavebních dílců. Seznámit se surovinami a zabudovanýmimateriály, s formovací technikou, s dosažením pohledových ploch dílců. Vysvětlit způsoby výroby dlažeb a jinýchdrobných betonářských výrobků i velkých konstrukcí mostů s vysokými technickými parametry.

Osnova

1. Úvod, historie a význam výroby stavebních dílců, třídění a značení stavebních dílců.2. Členění výroby podle různých hledisek. Současné trendy ve vývoji.3. Skladování a manipulace se vstupními materiály pro výrobu betonových dílců.4. Výroba a doprava betonu.5. Výroba výztuží. 6. Doplňkové výrobky – kotvení, vyztužování, transport. 7. Formovací technika.8. Příprava forem a vkládání výztuže.9. Předpjaté dílce.10. Plnění forem čerstvým betonem a jeho hutnění.11. Rychlost při nabývání pevnosti, urychlování tvrdnutí betonu.12. Odformování, ošetřování a dokončování dílců.13. Zvláštní způsoby výroby, kontinuální výroba, prostorové dílce.14. Výroba drobných výrobků, vibrolisy stabilní, mobilní.

Literatura

HELA, Rudolf. Technologie stavebních dílců. Brno: CERM, 2001, 205 s. ISBN 80-214-1991-1 . ŘÍHA, Josef. Technologické systémy výroby stavebních dílců. 2. vyd. Praha: SNTL, 1983, 293 s. ČSN EN 13369: Společná ustanovení pro betonové prefabrikáty.

Požadavky

Žádné

Garant

Ing. Vlastimil Bílek, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jiří Šafrata