Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Obecné technické požadavky na stavby I. (TypBOS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TypBOS - Obecné technické požadavky na stavby I., Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Získat základní znalosti o zásadách tvorby pro navrhování staveb pro bydlení a občanské vybavení s funkcí ubytovacíchslužeb. Nedílnou součástí je zvládnutí orientace v legislativních předpisech ovlivňující návrh objektu - obecnýchpožadavcích na výstavbu.

Osnova

1. Úvod do předmětu, základní pojmy a terminologie staveb pro bydlení2. Obecné technické požadavky – pobytové a obytné místnosti, komunikační prostory3. Obecné technické požadavky – výplně otvorů, hygienická zařízení, šatny4. Obecné technické požadavky zabezpečující bezbariérové užívání staveb – část A5. Obecné technické požadavky zabezpečující bezbariérové užívání staveb – část B6. Stavby pro bydlení – úvod, obecné a technické požadavky 7. Koncepce bydlení ČR – cíle a priority – dostupnost, stabilita, kvalita8. Byt – základní pojmy, funkce a prostory bytu, druhovost9. Zaříditelnost bytu a technické požadavky 10. Celoživotní bydlení – základní principy obecných technických požadavků ve vztahu k bytovému domu a bytu11. Požadavky zabezpečující bezbariérové bydlení – dům zvláštního určení, byt zvláštního určení, upravitelný byt,pečovatelský byt 12. Rodinné domy13. Bytové domy I. – charakteristika, funkční členění, vnitřní prostory14. Bytové domy II. – schodišťové, pavlačové, chodbové, terasové, bytové domy s vestavěným OV a službami

Literatura

ZDAŘILOVÁ, R. Bezbariérové užívání staveb – metodika k vyhlášce č.398/2009 Sb., o obecných technických požadavcíchzabezpečujících bezbariérové užívání staveb, Praha: Informační centrum ČKAIT, 2011. 1.vydání. 196 s., ISBN 978-80-87438-17-6 .Vyhláška 398/2009 Sb. o obecných technických požadavcích zabezpečujících bezbariérové užívání stavebVyhláška 268/2009 Sb. o technických požadavcích na stavbyČSN 73 4301:2004 Obytné budovy. Praha: ČNI.ČSN 73 4305:1988 Zaříditelnost bytů. Praha: ÚNM.

Požadavky

Žádné

Garant

Ing. Renata Zdařilová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Alžběta BílkováIng. Bohuslav NiemiecIng. arch. Jaroslav SedleckýIng. Renata Zdařilová, Ph.D.