Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Uživatelské programy v důlním měřictví (UPvDM )

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UPvDM - Uživatelské programy v důlním měřictví, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cvičení jsou vedeny formou osvojení cílených dovedností, jako podpora k řešení a vypracování konkrétních semestrálníchprojektů . Na cvičeních studenti pracují se software se zaměřením na aplikace v oblastí důlního měřictví .

Osnova

Cvičení :1. Funkce pro práci se soubory a se seznamem souřadnic,zakládání datových souborů, změna parametru načtených souborů.2. Funkce pro práci s pohledem umožňujíci měnit měřítko, výřez a způsob zobrazení dat v oknech.3. Výpočetní funkce pro řešení geometrických úloh, souřadnicových výpočtů a výpočtů délkových, úhlových a plošnýchúdajů. 4. Vytváření výstupních protokolů.5. Výkresové funkce pro tvorbu linií, textů, symbolů, práce ve vrstvách. 6. Funkce pro prohlížení a editaci výkresů, opravy a rušení linií, textů a doplňkových informací.7. Vektorizace map, využití rastru k tvorbě digitální mapy v zadaném měřítku.8. GEPLAN, automatizovaná tvorba geometrických plánů.9. Využití systému EXPERT pro tvorbu digitálních grafických podkladů, s přesnou definicí, pro informační systémy.10. Digitalizace map, souřadnicové připojení pomocí transformačního klíče do potřebných reálných souřadnic.11. Klad mapových listů, souřadnicové připojení, určení nomenklatury a souřadnic rohů mapového listu.12. Zpracování měřených dat, tachymetr dávkou.13. Tvorba vrstevnicové mapy.14. Řezy, výpočet ploch a objemů.15. Export a import měřených dat.

Literatura

Kokeš – příručka uživatele, Gepro, s.r.o, 1998

Požadavky

Žádné

Garant

Ing. Miroslav Novosad, Ph.D.

Vyučující

Ing. Roman Kapica, Ph.D.Ing. Miroslav Novosad, Ph.D.Ing. Gabriela Ovesná