Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do vodního hospodářství (UVH)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UVH - Úvod do vodního hospodářství, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty s vývojem a terminologií vodního hospodářství, jeho současnými směry a problémy.

Osnova

1.Voda a její význam, základní vlastnosti.2.Základní názvosloví, členění a druhy vod.3.Hydrosféra, hlavní negativní vlivy, možnosti ochrany.4.Vývoj vodního hospodářství. Koncepce vodohospodářské politiky ČR.5.Řízení vodního hospodářství. Hlavní povodí a oblasti povodí.6.Vodní právo - vývoj a současný stav právních předpisů.7.Vody atmosférické, povrchové, podpovrchové, pitné, minerální. Požadavky na jakost.8.Stav zásobování pitnou vodou. Potřeba a spotřeba vody.9.Úprava a čištění vod. Charakter znečišťujících látek, způsoby vyjadřování znečištění. Vývoj a současný stav čištění odpadních vod v Evropě a ČR. Stokování.10.Vodohospodářské stavby ČR. Dělení podle účelu. Stratifikace, eutrofizace, acidifikace.13.Revitalizace vodních toků.14.Povodně. Ochrana před povodněmi.

Literatura

Pitter P.(1999): Hydrochemie. VŠCHT Praha. ISBNAWWA (1999): Water Quality and Treatment (5th Edition), AWWA.Hyánek L. a kol. (1991): Čistota vod, ALFA Bratislava.Synáčková M. (1994): Čistota vod, ČVUT Praha.www stránky - mze.cz, env.cz, mzd.cz, Blažek V. a kol.: Voda v České republice. Praha 2006. ISBN 80-903482-1-1

Požadavky

Žádné

Garant

Ing. Hana Škrobánková, Ph.D.

Vyučující

Ing. Tereza KučerováIng. Hana Škrobánková, Ph.D.