Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úprava vlastností hornin a zemin (UVHZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UVHZ - Úprava vlastností hornin a zemin, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmetu je seznámit posluchače s principy metod úpravy hornin a zemin, popisem nejčastěji aplikovaných technologií a praktickými ukázkami jejich aplikace. Absolvováním předmětu posluchač nabude znalostí, které mu zajistí dostatečnou základní orientaci v problematice, které jsou nezbytné pro jeho samostatnou praktickou práci, rozvíjení vlastních odborných poznatků i další jejich prohlubování samostudiem odborné literatury.

Osnova

1. Rozdělení metod úpravy vlastností hornin a zemin, kritérium materiálové - kvalitativní transformace.2. Metody úpravy beze změny kvalitativních parametrů materiálu - "treatment"3. Metody úpravy se změnou kvalitativních parametrů materiálu - "improvement"4. Metody ztužování materiálu implementací umělých struktur - "reinforcement"5. Injektování6. Kotvení7. Zmrazování8. Metody úpravy prostředí v podzemním stavitelství9. Metody úpravy zemin v dopravním stavitelství10. Metody úpravy podloží staveb

Literatura

Povinná literatura k prostudování je individuálně určena na první konzultaci.Doktorand nastuduje minimálně dvě odborné publikace k zadanému tématu.Jedna z publikací musí být cizojazyčná. Publikace nesmí být starší než 10 let.

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. Karel Vojtasík, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Karel Vojtasík, CSc.