Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vývoj internetových aplikací (VIA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VIA - Vývoj internetových aplikací, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Předmět má za cíl dát studentovi obecný přehled o technologiích používaných pro tvorbu internetových aplikací.

Osnova

Hlavní náplň předmětu je zaměřena na problematiku architektury a vývoje internetových aplikací, a to s důrazemna klientskou část aplikací a jejich realizace. Následující seznam tématicky pokrývá hlavní náplň předmětu:1. Internet, historie, TCP/IP, WWW – základní úvod do problematiky, technické pozadí, typy internetových aplikací2. WWW, HTTP, HTML, CSS, Statický vs. Dynamický web – detailní náhled do problematiky WWW, a to včetně standardů,technologií, apod.3. Technologie pro IA - client-side: JavaScript, Java Applet, Macromedia Flash, ActiveX. server-side: CGI, SSI,SSJS, PHP, atd.4. XML, DTD, XPath – konkrétní použití technologií XML, využití např. u RSS5. XSLT, XML Schema – šablonovaní pomocí XSLT, ukázka redakčního systému postaveného na šablonách XSLT6. Javascript– základní použití Javascriptu, Javascriptové toolkity7. Ajax – využití Ajaxu u webových aplikací8. RIA – základní nástroje a frameworky (Java Applet, Flex, Google Toolkit, JavaFX, apod.)9. Silverlight 1 – úvod do technologie Silverlight10. Silverlight 2 – praktická implementace WPF, Blend11. Webové služby – WCF, RESET, RPC, atd.12. Internetové aplikace – problémy, zabezpečení, autorizace, apod.Součástí předmětu jsou také cvičení, které jsou tématicky úzce spjaty s odpovídajícími přednáškami. Na cvičeníchse předpokládá aktivní účast studentů při implementaci přednášených problémů.Pro získání zápočtu je potřeba realizovat projekt podle zadaných požadavků. Projekt zahrnuje návrh a vývoj aplikace,která bude splňovat charakteristiky moderní internetové/webové aplikace a bude obsahovat specifikované prvky přednášenév rámci předmětu. Konkrétní specifikace funkcí a zaměření aplikace je z části ponechána na studentovi.

Literatura

Přednášky a materiály k předmětu Vývoj Internetových Aplikací Aktuální zdroje a reference zveřejňované na stránkách předmětu http://www.w3school.orghttp://www.jakpsatweb.cz http://www.silverlight.net

Požadavky

Žádné

Garant

Ing. Michal Radecký, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jan JanoušekIng. Michal Radecký, Ph.D.