Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Veřejná infrastruktura (VINF)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VINF - Veřejná infrastruktura, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Student získá přehled o významu inženýrských sítí v současné společnosti, informace o systémech jednotlivých sítí(vodohospodářské, energetické a informační sítě), jejich prvcích, o vzájemné provázanosti sítí.Student se naučí základy navrhování sítí technického vybavení, hlubší informace o funkci, navrhování a provozuteplovodních a plynovodních sítí. Ze stavebního hlediska se student seznámí s materiály a základními stavebnímipostupy výstavby a sanace sítí technického vybavení, zejména v jejich podzemním uložení.Student zvládne základy navrhování a projektování sítí technického vybavení.Účast na cvičeních a seminářích.

Osnova

Prostorová koordinace (prostorové uspořádání) sítí technického vybavení.Sdružené trasy městských vedení technického vybavení.Vodovody Stokové sítě Tepelné sítě Zásobení plynem Trubní materiály, vystrojení a stavba plynovodů.Energetické a sdělovací sítě.Odpadové hospodářství

Literatura

ŠRYTR, Petr a kol.: Městské inženýrství 1.. Praha: Academia, 1998. ISBN 80-200-0663-X . (CS)ŠRYTR, Petr a kol.: Městské inženýrství 2.. Praha: Academia, 2001. ISBN 80-200-0440-8 . (CS)

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. et Ing. František Kuda, CSc.

Vyučující

doc. Ing. et Ing. František Kuda, CSc.Ing. Renata Zdařilová, Ph.D.