Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané metody a techniky zajišťování jakosti (VM a TZJ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VM a TZJ - Vybrané metody a techniky zajišťování jakosti, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Předmět je určen pro doktorský stupeň studia. Absolvent získá schopnost identifikovat problém problém s kvalitou,nalézt vhodnou kombinaci metod pro analýzu problému a jeho řešení, získá dovednosti při aplikaci metod a syntetizacivýsledků řešení.

Osnova

1. Metodologie nepřetržitého zlepšování kvality.2. Přístupy Kaizen a Six Sigma.2. Statistické základy analýzy kvality.3. Metody a techniky zabezpečování kvality ve fázi navrhování produktů a procesů (QFD, DOE, FMEA, FTA, hodnotovéinženýrství, poka-yoke aj.).4. Statistické a grafické nástroje analýzy kvality.5. Rozvoj počítačové podpory při měření a analýze kvality.

Literatura

Tošenovský, J. – Noskievičová, D.: Statistické metody pro zlepšování jakosti. Montanex, 2000. ISBN 80-7225-040-X . PLURA, J.: Plánování a neustálé zlepšování jakosti. Computer Press, Praha 2001. ISBN 80-7226-543-1 .Nenadál, J. - Halfarová, P. - Vykydal, T.: Benchmarking. Praha: Management Press, 2011.ČSN ISO 8258 Shewhartovy regulační diagramy. 1994.Košturiak, J. – Boledovič, L. – Krišťak, J. – Marek, M.: Kaizen. Osvědčená praxe českých a slovenských podniků.Praha: Computer Press, 2010. ISBN 978-80-251-2349-2 .

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. Pavla Macurová, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Pavla Macurová, CSc.