Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vykonávání a optimalizace dotazů v databázových systémech (VODDS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VODDS - Vykonávání a optimalizace dotazů v databázových systémech, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Předmět se zabývá vykonáváním a optimalizací dotazů v databázových systémech.

Osnova

Hlavními tématy kurzu jsou: víceuživatelský přístup k SŘBD (transakce, uzamykání, transakce v dotazovacích a hostitelskýchjazycích), fyzická implementace SŘBD (datové struktury a algoritmy využívané v SŘBD) a provádění dotazů (budováníplánů, optimalizace vykonávání dotazů). Všechna témata budou prezentovaná na příkladu vybraného SŘBD. Hlavním cílempředmětu je získání hlubších znalostí o provádění dotazů v SŘBD, které absolvent využije při budoucí praktickérealizaci informační systému.

Literatura

Sitansu S. Mittra: Database Performance Tuning and Optimization. Springer, 2003. S.S. Lightstone, T.J. Teorey, T. Nadeau: Physical Database Design: the database professional's guide to exploitingindexes, views, storage, and more. Morgan Kaufmann, 2007. H. Garcia-Molina, J.D. Ullman, J.D. Widom. Database Systems: The Complete Book. Prentice Hall, 2001. Vybrané články z konferencí a časopisů věnující se problematice vykonávání a optimalizaci dotazů v databázovýchsystémech.

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. Michal Krátký, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Michal Krátký, Ph.D.