Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vodní hospodářství (VoH)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VoH - Vodní hospodářství, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Získání základních poznatků o vodním hospodářství energetického závodu.Pochopení a praktická realizace technologie úpravy vod pro různá využití v energetice.

Osnova

1. Úvod, legislativní rámec, pojmy.2. Základní poznatky o vodě, vodní zdroje.3. Základní vlastnosti vody, chemické složení a jakost vody.4. Základy technologie čištění vod – rozdělení popis.5. Základy technologie čištění vod – sedimentace, filtrace, čiření 6. Zařízení pro mechanickou a fyzikální úpravu vody – předúprava vody7. Zařízení pro mechanickou a fyzikální úpravu vody – odstraňování jemných částic8. Zásobování závodů vodou – ztráty v oběhu, pitná a provozní voda.9. Měření spotřeby vody, akumulace vody.10. Úprava provozní vody pro energetiku.11. Úprava chladicí vody, bilance chladicích věží.12. Úprava napájecí vody, iontová výměna.13. Termická úprava napájecí vody.14. Praktické seznámení s provozem chemické úpravny vody formou exkurze.

Literatura

KYSELA, L.; TOMČALA, J.: Vodní hospodářství v energetice. Ostrava: VŠB-TU Ostrava. 2000. ISBN 80-7078-752-X Skriptum

Požadavky

Žádné

Garant

Ing. Tomáš Výtisk, Ph.D.

Vyučující

Ing. Tomáš Výtisk, Ph.D.