Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výrobní stroje II (VS2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VS2 - Výrobní stroje II, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Analýza, znalost a pochopení základních principů a projekčně-konstrukčního provedení hlavních výrobních strojůa zařízení v provozech kovohutnických především pro výrobu oceli jako nejrozšířenějšího konstrukčního materiáluve strojírenství.

Osnova

Závody hutě a jejich vazby.Moderní agregáty pro výrobu koksu, strojní zařízení, obsluhovací stroje-manipulátory, snižování emisí.Moderní agregáty pro výrobu železa, mimopecní výroba železové houby, zavážecí zařízení-pásové a šikmým výtahem, teorie mísících bubnů a jejich provedení, zařízení pro foukání práškových paliv, využití tlakové energie v plynech, průmyslová zařízení pro chlazení cirkulujících médií, zařízení pro čištění odpadních plynů.Moderní agregáty pro výrobu oceli, příprava ocelového šrotu, intenzifikace výroby oceli. Agregáty a strojní zařízení pro sekundární zpracování oceli. Stroje a zařízení pro plynulé lití oceli, moderní licí metody pro lití tenkých pásů.

Literatura

1.Rozum, K., Výrobní zařízení pro zpracování kovů – zařízení koksoven. VŠB v Ostravě, fakulta strojní, 1992.143 s.2.Ziegler, J., Výrobní zařízení pro zpracování kovů.- zařízení vysokopecních závodů, sylaby přednášek, VŠB TU Ostrava, 1992. 125 s.3.Mikolajek, J., Stoklasa, T., Zavila, Z., Strojní zařízení kontinuálních procesů v metalurgii I. VŠB TU Ostrava, fakulta strojní, 1992. 250 s.

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Dr. Ing. Ladislav Kovář

Vyučující

Ing. Martin Janečkadoc. Dr. Ing. Ladislav KovářDr.Ing. Jaroslav Melecký