Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výrobní stroje v průmyslu (VSP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VSP - Výrobní stroje v průmyslu, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je formování odborného profilu absolventa, který bude pracovatjako projektant, konstruktér, resp. jako provozovatel výrobních zařízení v různých oblastech průmyslu (stavebnictví, těžby a zpracování surovin, zbraní a střeliva, průmyslového designu atd.)

Osnova

1.Pojem výrobního stroje. Rozdělení výrobních strojů podle jednotlivých průmyslových odvětví a jejich základnícharakteristiky.2.Projektování a konstruování strojů. Technická dokumentace výrobních strojů. 3.Požadavky kladené na výrobní stroje.4.Hlavní zásady pro konstrukci výrobních strojů.5.Výrobní stroje v hornictví, základní konstrukce, funkce, technologie dobývání6.Výrobní stroje v kamenoprůmyslu7.Výrobní stroje ve strojírenské výrobě 8.Stavba výrobních strojů a jejich struktura. Teorie stavby výrobních strojů. 9.Rozbor nároků na výrobní stroj tj. výkonnostní charakteristiky stroje, spolehlivost, životnost.10.Pohonné systémy strojů a jejich uspořádání. Elektrické, hydraulické, vzduchové a kombinované pohony strojů.11.Nároky na preventivní údržbu výrobních strojů. Vybrané metody testování a diagnostikování výrobních strojů.

Literatura

Houša, J.-Rudolf,B.: Výrobní stroje. 3. přeprac. vydání, ČVUT v Praze, 1993.GONDEK, H.- ŠEVČÍK, A.:Těžební a zpracovatelské stroje I. Skripta VŠB – TU Ostrava, Ostrava 2005, ISBN 80-248-1040-9 , 126 s. 70 %GONDEK, H.- ŠEVČÍK, A.: Mining Machinery. Skripta VŠB – TU Ostrava, Ostrava 2005, 36 s, ISBN 80-248 -0820-X. 70%Gondek, H., Jurman, J. Razicí a nakládací stroje. Skripta VŠB Ostrava, Ostrava 1979, 152 s.

Požadavky

Žádné

Garant

prof. Ing. Horst Gondek, DrSc.

Vyučující

prof. Ing. Horst Gondek, DrSc.Ing. Tomáš Kubín, Ph.D.