Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výuka v terénu I (VT1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VT1 - Výuka v terénu I, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je prakticky procvičit znalosti získané v předmětu Základy geodézie

Osnova

Základní geodetické práce v polohovém bodovém poli. Měřické práce probíhají na lokalitě „Krásné Pole“ a v areáluVŠB-TU Ostrava.1. Trigonometrická úloha „Protínání zpět“2. Trigonometrická úloha „Protínání vpřed“ 3. Trigonometrická úloha „Hansenova úloha“4. Paralaktické měření délek 5. Trojúhelníkový řetězec6. Zaměření polygonu trojpodstavcovou soupravou s paralaktickým měřením délek7. Zaměření polygonu trojpodstavcovou soupravou s dvojobrazovým měřením délek8. Zaměření polygonu trojpodstavcovou soupravou s přesným měřením délek pásmem9. Zaměření polygonu trojpodstavcovou soupravou s měřením délek Distem, (TCR307)Vyhodnocení a zpracování měřených hodnot probíhá na VŠB-TU v Ostravě.Výsledky výuky v terénu I:1. vyhodnocené zápisníky měřených hodnot2. výpočet polohy bodů řešením jednotlivých úlohVýsledky výuky v terénu jsou odevzdávány za pracovní skupinu.

Literatura

KUBEČKA, E.: Geodézie a důlní měřictví, skripta VŠB Ostrava,1992MIKULENKA, V.: Základní souřadnicové výpočty, VŠB-TU Ostrava, 2002

Požadavky

Žádné

Garant

Ing. Miroslav Novosad, Ph.D.

Vyučující

Ing. Rostislav Dandoš, Ph.D.Ing. Václav Mikulenka, Ph.D.Ing. Miroslav Novosad, Ph.D.Ing. Jiří Pospíšil, Ph.D.doc. Ing. Dana Vrublová, Ph.D.