Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výuka v terénu II ( VT2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VT2 - Výuka v terénu II, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je prakticky procvičit znalosti získané v předmětech Geodézie I,II.

Osnova

Rozsah výuky : 2týdny (1 týden - měřické práce v terénu, 1 týden - vyhodnocení měřených hodnot, výpočty, tvorbamapy, zpracování technické zprávy)Výsledky výuky v terénu II :1. Vyhodnocené zápisníky měřených hodnot2. Výpočet a vyrovnání oboustranně orientovaného polygonového pořadu3. Výpočet a vyrovnání nivelačního pořadu4. Výškopisný měřický náčrt5. Výškopisná (vrstevnicová) mapa 6. Kontrolní profily a porovnání s profily vytvořenými z vrstevnicové mapy7. Technická zprávaVýsledky výuky v terénu jsou odevzdávány za pracovní skupinu.

Literatura

Huml, M., Michal,J. : Mapování 10, vydavatelství ČVUT, Praha, 2000Huml, M., Michal,J., Mikšovský, M. , Veverka,B. : Mapování a kartografie, vydavatelství ČVUT, Praha, 2001Nevosád,Z.,Vitásek,J. : Geodézie III, VUTIUM ,Brno, 2000

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. Eva Jiránková, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Eva Jiránková, Ph.D.Ing. Václav Mikulenka, Ph.D.Ing. Filip Závada