Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výpočetní technika v hornické praxi (VTHP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VTHP - Výpočetní technika v hornické praxi, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Student po absolvování předmětu získá schopnost popsat a prezentovat: Využivání výpočetní techniky v oboru hornického inženýrství. Pomocí programů řeší praktické provozní situace Využití VT pro monitoring a řízení technologických procesů.

Osnova

Přehled využití výpočetní techniky v provozních podmínkách doluŘízení a kontrola technologických procesů pomocí výpočetní technikyMonitoring bezpečnostních parametrů vprovozuDatabázové systémy – Access, základní úkonyPraktické využití databázeTabulkový procesor – možnosti použitíLis ovládaný PCZpracování výsledků naměřených hodnot s grafickým výstupem programem Excel ( lisem změřený horninový vzorek )Sestavení programu pro výpočet praktických situací na zadané téma.(technologie výroby, doprava, mechanika hornin)Zpracování zadaného tématu textovým editoremPrezentace podniku - vlastní internetová stránka

Literatura

Manuály programů Windows, MS Office (Word, EXCEL)

Požadavky

Žádné

Garant

Ing. Martin Hummel, Ph.D.

Vyučující

Ing. Martin Hummel, Ph.D.Ing. Miroslav Seidl, Ph.D.doc. Ing. Pavel Zapletal, Ph.D.