Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy elektrotechniky v letectví 2 (ZELT 2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ZELT 2 - Základy elektrotechniky v letectví 2, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je aby student získal přehled o základních principech elektrotechniky v rozsahu potřebném pro absolventaStrojní fakulty s leteckým zaměřením, který se s nimi bude setkávat jako uživatel. Osvojit si znalosti o souvislostechelektrických prvků a jejich využití v systémech letadla a elektronickou částí zařízení na kterých bude pozdějipracovat.Dále je cílem osvojit si, jak a kde získané vědomosti později doplňovat (literatura, normy, internet ...)

Osnova

1. Motor na stejnosměrný proud / Teorie generátoru stejnosměrného proudu2. Teorie střídavého proudu3. Odporové (R), kapacitní (C), induktivní (L) obvody4. Transformátory5. Fitry6. Generátory střídavého proudu7. Motory na střídavý proud

Literatura

1. Volner, R.: Elektrický systém (021 02), Učební texty pro teoretickou přípravu dopravných pilotů dle předpisuJAR-FCL 1. CERM Brno,2006, ISBN 80-7204-440-0 .2.Martinec, F., Horecký, R.: Základy elektrotechniky v letectví 2, Učební texty VŠB –TUO, VŠB – TUO, 2010.

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. František Martinec, CSc.

Vyučující

Ing. Rostislav Horecký, Ph.D.doc. Ing. František Martinec, CSc.doc. Ing. Vladimír Smrž, Ph.D.Ing. Jakub Vítek