Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zahlazení hornické činnosti a rekultivace (ZHČR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ZHČR - Zahlazení hornické činnosti a rekultivace, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je zvládnutí teoretické přípravy pro projektování a následné uplatnění v praxi v otázkách odstraněnídevastace krajiny a následného uvedení terénu do požadovaného druhu pozemků, dle platného plánu rekultivace.

Osnova

Osnova přednášek:1. Legislativa k problematice výhradních ložisek.2. Legislativa k problematice nevýhradních ložisek.3. Plány OPD. Plány využívání ložisek.4. Plány likvidace dolu či lomu.5. Následky vlivů dobývání na povrch při hlubinném dobývání a sanace terénu.6. Důsledky vlivů lomové těžby na ŽP.7. Etapovitost technologie rekultivačního procesu.8. Báňsko-technický způsob rekultivačních prací při hlubinném dobývání ložisek.9. Báňsko-technický způsob rekultivačních prací při lomovém dobývání uhelných ložisek.10. Báňsko-technický způsob rekultivačních prací při lomovém dobýv. neuhelných ložisek.11. Technologie zemědělských rekultivací.12. Technologie lesnických rekultivací.13. Technologie hydrických rekultivací.14. Technologie ostatních druhů rekultivací.

Literatura

Kryl,V. a kol.: Povrchové dobývání ložisek, skriptum VŠB – TU Ostrava, Ostrava, 1997, 282 s.Štýs,S. a kol.: Území postižená těžbou nerostných surovin, SNTL/ALFA Praha, 1981Štýs,S., Helešicová,L.: Proměny měsíční krajiny, ISBN-80-901291-0-2 , Bílý slon Praha, Praha, 1992Horní zákon a zákony související, Vyhláška ČBÚ č. 104/1988 Sb.

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. Milan Mikoláš, Ph.D.

Vyučující

Ing. Martin Hummel, Ph.D.doc. Ing. Milan Mikoláš, Ph.D.Ing. Miroslav Seidl, Ph.D.Ing. Jindřich Šancer, Ph.D.