Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zajištění a likvidace dolů (ZLD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ZLD - Zajištění a likvidace dolů, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Student se naučí klasifikovat základní typy organizačních struktur předmětu Zajištění a likvidace dolů a identifikovatjejich silné a slabé stránky. Cílem je definovat a reproduktovat fakta, interpretovat poznané informace v novýchsituacích a navzájem je srovnávat.magistři:Následně se studenti naučí analyzovat informace, vzájemně je propojovat, seřazovat dle důležitostí a využívat přiexperimentech a syntéze s cílem konkrétního doporučení.

Osnova

Legislativa k problematice konzervace a likvidace dolů.Legislativa k problematice likvidace důlních děl, ústících na povrch.Konzervace dolů – možnosti a způsoby provedení.Možnosti technického řešení likvidace v podmínkách rudných a uranových dolů.Možnosti technického řešení likvidace v podmínkách rudných a uranových dolů.Způsoby sanace a rekultivace území na zlikvidovaném dole.Kontroly stavu opuštěných objektů.Možnosti následného využití povrchových objektů zlikvidovaného dolu.Vzorová osnova technického projektu likvidace dolů.Sociální program v souvislosti s likvidací dolů.Restrukturalizace těžebních podniků v souvislosti s útlumem těžby.

Literatura

Grygárek,J.: Konzervace a likvidace dolů. Učební text Institutu hornického inženýrství HGF VŠB – TU Ostrava, 1993Vzorový projekt likvidace (zajištění) dolu. VVUÚ Ostrava-Radvanice, 1999

Požadavky

Žádné

Garant

prof. Ing. Vlastimil Hudeček, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Vlastimil Hudeček, CSc.doc. Ing. Petr Žůrek, CSc.