Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy metrologie a normalizace (ZMN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ZMN - Základy metrologie a normalizace, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Předmět je zaměřen na zkušebnictví a diagnostiku stavebních hmot a konstrukcí. Cílem předmětu je průprava studentůpro výkon samostatné práce při návrhu, realizaci a vyhodnocování experimentů. V předmětu jsou studenti seznámenise základy problematiky stavebního zkušebnictví a metrologie, osvojí si znalosti z problematiky normalizace v oblastizkušebnictví. Součástí výuky jsou praktická cvičení v laboratoři, kde si studenti osvojí dovednosti z oblasti stavebníhozkušebnictví.

Osnova

Předmět je zaměřen na zkušebnictví a diagnostiku stavebních hmot a konstrukcí.Cílem předmětu je průprava studentů pro výkon samostatné práce při návrhu, realizaci a vyhodnocování experimentů.V předmětu jsou studenti seznámeni se základy problematiky stavebního zkušebnictví a metrologie, osvojí si znalostiz problematiky normalizace v oblasti zkušebnictví. Součástí výuky jsou praktická cvičení v laboratoři, kde si studentiosvojí dovednosti z oblasti stavebního zkušebnictví.

Literatura

ČSN EN 1990 Zásady navrhování konstrukcíAnton O. a kol.: Základy zkušebnictví – Návody do cvičení. CERM Brno 2002.Ficker T.: Fyzikální praktikum I. CERM Brno 2006.Ficker T.: Fyzikální praktikum II. CERM Brno 2006.Příslušné normy a technické specifikace

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. Barbara Vojvodíková, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jana Boháčovádoc. RNDr. František Kresta, Ph.D.Ing. Tereza MajstríkováIng. Libor Žídek