Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zásady udržitelného rozvoje krajiny (ZUR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ZUR - Zásady udržitelného rozvoje krajiny, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Předmět si klade za cíl seznámit studenty se základními principy a pravidly navrhování zeleně v sídlech. Důrazje přitom kladen na praktickou aplikaci ve stavebnictví a územním rozvoji. Absolvováním předmětu studenti získajízákladní znalosti a dovednosti potřebné k vypracování výkresů zeleně, které jsou nedílnou součástí urbanistickýchstudií.

Osnova

Osnova přednášek:1. Základní pojmy používané v krajinné tvorbě2. Historické slohy krajinné architektury3. Základy kompozice a možnosti jejího uplatnění v krajinné architektuře4. Zeleň města5. Zeleň vesnice a volné krajiny6. Sadovnické úpravy sídelní zeleně7. Stavební materiály v zeleni8. Specifické krajinné struktury – zeleň lázní a hřbitovů9. Zelené střechy10. Ochrana přírody a krajiny11. Vodní prvky v krajině12. Tvorba krajiny soudobými lidskými činnostmi13. Ošetřování zeleně v sídlech14. Souhrnné opakování

Literatura

KYSELKA, I. Architektura krajiny a rekreace. Ostrava: VŠB-TUO, 2007.OTRUBA, I. Zahradní architektura. Brno: ERA, 2002.SKLENIČKA, P. Základy krajinného plánování. Praha: Naděžda Skleničková, 2003.

Požadavky

Žádné

Garant

Ing. arch. Hana Paclová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Stanislav EndelIng. arch. Dagmar Kutá