Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zimní výcvikový kurz FMMI 1.roč. (ZVKM1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ZVKM1 - Zimní výcvikový kurz FMMI 1.roč., Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Předmět je zaměřen na zvládnutí základních lyžařských dovedností na sjezdových a běžeckých lyžích nebo snowboardu.Seznámí studenty s novinkami v lyžařské výzbroji a výstroji, získají praktickou zkušenost s údržbou a mazáním lyží.Zabývá se rovněž bezpečnostními předpisy v horském prostředí zimní přírody. Podílí se na zvyšování fyzické zdatnostistudentů a rozvíjí jejich pohybové schopnosti a dovednosti. Podává informaci o zásadách zdravého životního stylu,tělocvičné rekreaci a sociálním významu sportu.

Osnova

Teoretická část:Přednášky: Bezpečnost a ochrana zdravíVýzbroj a výstrojMazání a údržba lyžíNové trendy v lyžování – carving ,snowboardingPraktická část:1. Všeobecná lyžařská průprava2. Speciální lyžařská průprava - jízda přímo, šikmo svahem, sesouvání, odšlapování, bruslení, snožný oblouk kesvahu, jízda v pluhu3. Základní sjezdový výcvik - oblouk v pluhu, oblouk z pluhu, oblouk z přívratu vyšší lyže, oblouk z přívratu nižšílyže4. Řezané oblouky - carving5. Základní oblouky6. Modifikované oblouky (v boulích, v hlubokém sněhu)7. Základy běhu na lyžích

Literatura

1.DURDOVÁ,Irena .Sociální, ekonomické a etické aspekty současného sportovního prostředí. 1.vyd.Ostrava: Ekonomickáfakulta VŠB- TU Ostrava, 2011. 132s. ISBN 978-80-248-2439-0 . 2.Pravidla jednotlivých zimních sportů.

Požadavky

Žádné

Garant

doc. RNDr. Irena Durdová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Roman MinárikMgr. Pavel TušilMgr. Jiří Žídek