Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Multifunkční chemické a biochemické mikrosystémy (N409055)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu N409055 - Multifunkční chemické a biochemické mikrosystémy, Fakulta chemicko-inženýrská, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Úvod do problematiky mikroreaktorů, mikrofluidiky.2. Základní transportní charakteristiky mikrofluidních čipů.3. Mikromaticové systémy, lab on a chip systémy.4. Chemicko-inženýrské jednotkové operace v mikrofluidních zařízeních.5. Mikrofluidní bioaplikace.6. Mikrosenzory � optické a elektrochemické.7. Chemické a mikrobiální palivové články.8. Techniky AFM pro charakterizace povrchů.9. Materiály pro mikrofluidní zařízení a techniky výroby mikročipů.10. Litografie, fororezisty, elektrodepozice aj.11. Tok tekutin v mikrofluidních zařízeních.12. AC a DC elektroosmóza, dielektroforéza a další elektrokinetické operace.13. Filozofie konstrukce multifyzikálního matematického modelu mikrofluidních zařízení.14. Exkurze AFM, SPR.

Literatura

Z Elektronické přednáškové materiály k předmětu, autor M. Přibyl.D Heller, M.J.,Guttman, A.: Integrated microfibrated biodevices. New York, Marcel Dekker, 2002.D Hessel, V.: Chemical micro process engineering processing and plants. Weinheim, Wiley, 2005.D Hessel, V., Hardt, S., et al.: Chemical micro process engineering fundamentals, modelling and reactions. Weinheim, Wiley, 2004.

Garant

Přibyl Michal prof. Ing. Ph.D.Šnita Dalimil prof. Ing. CSc.