Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy strojnictví (N444005)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu N444005 - Základy strojnictví, Fakulta chemicko-inženýrská, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Přehled technických oborů, historie a vývoj, etické a právní důsledky činnosti technika2. Hlavní zdroje technických informací, základní náležitosti technického dokumentu3. Výkresová dokumentace, druhy a způsoby vyhotovení4. Základy technického kreslení ve strojírenství, v elektrotechnice a ve stavebnictví5. Rozebíratelná spojení konstrukčních dílů (šroubové spoje, kolíky, klíny, pera)6. Obtížně rozebíratelná a nerozebíratelná spojení (nýtování, lisování, svařování, pájení, lepení)7. Konstrukční podsestavy, nosné konstrukce a upevnění aparatur v prostoru8. Kovové konstrukční materiály používané v chemické a potravinářské praxi9. Nekovové konstrukční materiály10. Značení, vlastnosti a zkoušení nejčastěji používaných materiálů, povrchová ochrana11. Potrubní sítě12. Čerpadla, kompresory, vývěvy13. Tlakové nádoby14. Mechanické a elektrotechnické minimum (nejběžnější ruční nástroje a nářadí, zásady bezpečnosti práce, úrazy elektrickým proudem)

Literatura

Z: Základy strojnictví I, Ing. Karel Pelant, VŠCHT Praha, ISBN: 80-7080-172-7Z: Základy strojnictví I, Ing. Karel Pelant, VŠCHT Praha, ISBN: 80-7080-232-4

Garant

Ekrt Ondřej Ing. Ph.D.