Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aplikace výpočetní techniky (N445001)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu N445001 - Aplikace výpočetní techniky, Fakulta chemicko-inženýrská, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Informační systém VŠCHT, základy práce počítačových sítí a Internetu a základní služby sítě VŠCHT: MS Outlook Web Access, VPN, WIFI přístup. Přenos počítačových souborů, vzdálené přihlášení. Systém STUDENT, CIS, ESO, MOODLE. Informační zdroje VŠCHT. E-learning a možnosti distančního vzdělávání. Technické vybavení počítačů. Programové vybavení počítačů (aplikace, základní formáty souborů), algoritmus, program, klasifikace programového vybavení a způsoby jeho pořizování, nejrozšířenější operační systémy, viry, bezpečnost dat, národní prostředí.2. Technika psaní odborných dokumentů: základní struktura technické dokumentace, psaní matematických rovnic, tabulky (MS Word).3. Technika psaní odborných dokumentů: techniky práce s tabulkami a grafy, vizualizace experimentálních dat (MS Excel) - část I.4. Technika psaní odborných dokumentů: techniky práce s tabulkami a grafy, vizualizace experimentálních dat (MS Excel) - část II.5. Prezentace výsledků: publikování dokumentů, sdílení dat mezi aplikacemi, standard PDF, publikování a sdílení dokumentů na Webu (Google Docs). Technika přípravy přednášky včetně elektronické prezentace a posteru (MS PowerPoint).6. Aplikační úlohy 1.7. Možnosti využití vestavěných funkcí v MS Excelu. Vybrané vzorce a funkce v MS Excelu.8. Pokročilé techniky práce s nástroji tabulkových procesorů (Vybrané doplňky v MS Excel).9. Tabulkové procesory a jejich možnosti využití pro vědecko-technické výpočty (MS Excel) - část I.10. Tabulkové procesory a jejich možnosti využití pro vědecko-technické výpočty (MS Excel) - část II.11. Práce s makry v MS Excelu. Automatizace zpracování informací a technických dat.12. Pokročilé techniky zpracování experimentálních dat v prostředí tabulkového procesoru (MS Excel).13. Aplikační úlohy 2.14. Současné trendy uplatnění informačních technologií na VŠCHT.

Literatura

Z: Barilla J.,Simr P.,Microsoft Excel pro techniky a inženýry,Computer Press,Brno,2008,9788025124215D: Barilla J.,Simr P.,Sýkorová K.,Microsoft Excel 2010 - Podrobná uživatelská příručka,Computer Press,Brno,2010,9788025130315D: Pírková K.,Microsoft Word 2010 - Podrobná uživatelská příručka,Computer Press,Brno,2010,9788025130339D: Kubíček M.,Dubcová M.,Janovská D.,Numerické metody a algoritmy,VŠCHT,Praha,2005,8070805587

Garant

Hrnčiřík Pavel Ing. Ph.D.