Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Programovací techniky (N445055)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu N445055 - Programovací techniky, Fakulta chemicko-inženýrská, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Seznam: smysl, realizace, operace se seznamem. 2. Fronta, zásobník, prioritní fronta jako speciální seznamy 3. Strom: smysl, realizace, operace se stromem. 4. Dynamické datové struktury: smysl, realizace v poli, souboru a v operační paměti. 5. OOP: třída, objekt, zapouzdření, dědičnost, mnohotvárnost, přetěžování operátorů, metod. 6. Dynamické datové struktury jako objekty: pole, seznamy, stromy. 7. Rekurze: smysl, realizace, divide et impera, podproblém, analýza podstromu. 8. Algoritmus: definice, časová a paměťová náročnost, NP-úplné problémy. 9. Událost: smysl, vznik, přerušení, ošetření, událostmi řízené programování. 10. Realizace posloupností, konečných a nekonečných součtů a součinů. 11. Realizace iteračních postupů: řešení nelineárních rovnic a jejich soustav. 12. Hledání optimálního řešení: hrubá síla, náhodná střelba a procházka, lokální extrémy. 13. Symbolické výpočty: smysl, princip, realizace. 14. Realizace algoritmů v reálném čase, multiprocesorové algoritmy.

Literatura

Z Rychlík J.: Programovací techniky, Kopp, České Budějovice, 1992. Z Wirth N.: Algoritmy+datové struktury=programy, SNTL, Praha, 1988. Z. Sedgewick R.: Algorithms, Addison-Wesley, Reading, 1988. D Virius M.:Programování v C++, ČVUT, Praha 2004

Garant

Kukal Jaromír doc. Ing. Ph.D.