Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie korozních procesů (D106001)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu D106001 - Teorie korozních procesů, Fakulta chemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Základní elektrochemické pojmy (ionty v roztoku, procesy v soustavě elektroda-elektrolyt) 2. Termodynamické předpoklady koroze kovů v elektrolytech 3. Aktivní anodické rozpouštění kovů a katodické reakce. 4. Pasivita kovů5. Heterogenita v korozním systému6. Galvanické a elektrolytické korozní články. 7. Bodová a štěrbinová koroze. 8. Mezikrystalová a selektivní koroze. 9. Praskání kovů vyvolané prostředím. 10. Erozní koroze, poškození kovů vodíkem. 11. Mechanizmus atmosférické koroze, koroze ve vodách, půdách, betonu a průmyslových elektrolytech.12. Principy protikorozní ochrany kovů13. Korozní zkoušky a korozní monitoring14. Teorie koroze v plynném prostředí za vysokých teplot.

Literatura

Z: Novák P. a kol. Korozní inženýrství. Elektronická skripta ÚKMKI VŠCHT Praha 2003Z: Jones D.A.: Principles and prevention of corrosion, Prantice Hall 1996D: Stansbury E.E., Buchanan R.A.: Fundamentals of electrochemical corrosion, ASM International 2000D: Landolt D.: Corrosion and surface chemistry of metals, EPFL Press 2007

Garant

Novák Pavel prof. Ing. CSc.