Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kinetika a mechanismy vysokoteplotních procesů (D107006)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu D107006 - Kinetika a mechanismy vysokoteplotních procesů, Fakulta chemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Vysokoteplotní procesy - základní charakteristika a klasifikace 2. Kinetika vysokoteplotních procesů - formální kinetika chemických reakcí, transport tepla a hmoty 3. Interakce pevných látek s plyny - typy interakcí, reakční mechanismy, oxidační reakce,reakce s halogeny a s vodní parou, koroze pevných látek plyny 4. Interakce pevných látek s kapalinami - typy interakcí, mechanismus rozpouštění a koroze 5. Reakce v pevném stavu, matematický popis kinetiky 6. Interakce tavenin s plyny - typy mechanismů, matematický popis, modelování

Literatura

Z: Hlaváč J.: Základy technologie silikátů, SNTL/Alfa, Praha 1988 Z: Smrček A. a kol.: Tavení skla,ČSS Jablonec, 2008 Z: Hanykýř V., Kutzendorfer J.: Technologie keramiky,Vega, Praha 2000 D: Šatava V.: Fyzikální chemie silikátů, skripta VŠCHT Praha 1987 D: FradeJ.R., Cable M.: Reexamination of the basic theoretical model for the kinetics of solid state reactions, J.Amer.Ceram.Soc.75,1949-1957(1992)

Garant

Matoušek Josef prof. Ing. DrSc.