Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pokročilá RTG strukturní krystalografie (D108005)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu D108005 - Pokročilá RTG strukturní krystalografie, Fakulta chemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Krystalové soustavy. Prostorové grupy , použití, maticová reprezentace.2. Typy záření používané pro krystalografické studie, jejich charakteristika.3. Zdroje záření pro krystalografické studie. 4. Braggova rovnice, Evaldova konstrukce. Geometrický model difrakčního experiment.5. Různá uspořádání difrakčních experimentů z hlediska použité radiace a typu vzorku.6. Atomový rozptylový faktor, strukturní factor, anomální disperse.7. Postup měření na čtyřkruhovém difraktometru.8. Korekce difrakčních dat. 9. Metody řešení fázového problému. Metoda charge flipping.10. Upřesňování struktury z difrakčních dat. Určení absolutní konfigurace, restrainy, modulované struktury.11. Specifické problémy řešení struktur biologických makromolekul.12. Řešení krystalové struktury z práškových dat. Rietveldova metoda. Využití dat z CSD pro řešení z prášku.Tvorba modelů molekul.13. Metody řešení krystalových struktur založené na elektronové mikroskopii.14. Databáze krystalografických dat. Predikce struktury.

Literatura

D:Kratochvíl B., Chemie a fyzika pevných látek I, VŠCHT Praha, 1994, 8070801964D:Kratochvíl B., Jenšovský L., Úvod do krystalochemie, SNTL Praha, 1987, 0460887D:Giacovazzo C., Fundamentals fo Crystallography, Oxford Science Publications, 1992

Garant

Hušák Michal doc. Dr. Ing.