Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Klinická a toxikologická diagnostika (D111021)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu D111021 - Klinická a toxikologická diagnostika, Fakulta chemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Úvod. Historie a současný stav oboru. Analytika a medicína - trendy v laboratorní diagnostice. Základní pojmy. 2. Moderní směry ve vysokoúčinných separacích pro biomedicínské aplikace. 3. Medicinální diagnostika. Využívané metody v současné klinické praxi.4. HPLC a CE v klinických a toxikologických analýzách. 5. Využití MS v klinické a toxikologické diagnostice. 6. Molekulárně biologické metody. Vibrační spektroskopie v medicíně. 7. Proteomika. Trendy ve vývoji.8. Lipidomika. Trendy ve vývoji.9. Elektrochemických metody v klinické a toxikologické diagnostice. 10. Microarrays a jejich aplikce v klinické a toxikologické diagnostice.11. Biosenzory pro detekci chemických látek v biologických matricích.12. Záchyt neznámých nox a konfirmace v toxikologii13. Využití analytických metod léčiv ve farmakologii.14. Problematika imunoanalytických metod. Analytika nádorových markerů.

Literatura

Z: Zima T (Ed): Laboratorní diagnostika, 2.vydání. Galén, Karolinum, 2007. Z: R. Cornelis (editor): Handbook of Elemental Speciation. Techniques and Methodology, Wiley, Chichester, 2003. Z: R. Cornelis (editor): Handbook of Elemental Speciation II. Species in the Environment, Food, Medicine and Occupational Health, Wiley, Chichester, 2005.

Garant

Kačer Petr doc. Ing. Ph.D.