Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Chemické aspekty zpracování a aplikace polymerů (D112003)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu D112003 - Chemické aspekty zpracování a aplikace polymerů, Fakulta chemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Polymerní směsi, příprava a základní operace.2. Chemická modifikace polymerů se zvláštním zaměřením na polymeranalogické reakce.3. Fyzikální a mechanochemická modifikace polymerů.4. Želatinace směsí termoplastů, vulkanizace kaučukových směsí a vytvrzování reaktoplastů.5. Přísady do polymerů se speciálním zaměřením na chemicky účinné typy.6. Zpracování polymerních směsí se speciálním uzaměřením na chemické reakce probíhající při jejich lehčení a zvlákňování.7. Hygienické, zdravotní a medicinální aspekty používání polymerních materiálů.8. Degradace, koroze, stárnutí a odolnost polymerních materiálů.9. Chemické a biologické aspekty nakládání s pryžovými a plastovými odpady.

Literatura

Z: Štěpek J., Zelinger J., Kuta A.: Technologie zpracování a vlastnosti plastů. SNTL/Alfa, Praha 1989. Z: Mleziva J., Šňupárek J.: Polymery - výroba, struktura, vlastnosti a použití. Vyd. 2. Sobotáles, Praha 2000.D: Zweifel H., Maier R.D., Schiller M.: Plastics Adcditives Handbook, 6th Ed., Hanser, Munich - Cincinnati 2009.D: Klingender R.C.: Handbook of Specialty Elastomers, Boca Raton 2008.

Garant

Ducháček Vratislav prof. Ing. DrSc.