Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teoretické principy anorganické chemie (N101012)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu N101012 - Teoretické principy anorganické chemie, Fakulta chemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Symetrie molekul a aplikace teorie grup v anorganické chemii.2. Základní a excitované stavy atomů a iontů, orbitální a spinový moment.3. Elektrostatická teorie ligandového pole, slabé a silné pole, Tanabe-Suganovy diagramy.4. Chemická vazba ve víceatomových molekulách, skupinové orbitaly, variační princip, efektivní Hamilotnián.5. Elektronové excitace, fotoelektronová spektroskopie, vibrační stavy molekul, IČ a Ramanova spektroskopie.6. Vazba v koordinačních sloučeninách, jejich reaktivita, rovnovážné a kinetické aspekty, organokovy.7. Energetika a termodynamické vlastnosti anorganických látek8. Homogenní rovnováha v plynech a kapalinách, bilanční matice, nezávislé reakce, rovnovážná konstanta 9. Voda a vodné roztoky, standardní stav nekonečného zředění. modely neideálního chování10.Acidobazické a redoxní rovnováhy ve vodných roztocích, konstrukce Pourbaixových diagramů11.Heterogenní rovnováhy v anorganických systémech, typy fázových diagramů 12.Částečně otevřené systémy, diagramy log(a)-T, Kelloggovy diagramy, Elinghamovy diagramy13. Koloidní systémy a nanomateriály, povrchová energie a napětí.14. Vnitřně přechodné prvky. Trendy vlastností, elektronová struktura, chemická vazba.

Literatura

Z: C.E.Housecroft, A.G.Sharpe, Anorganická chemie, 4. vydání, VŠCHT Praha, 2014Z: G.Wulfsberg, Inorganic Chemistry, University Science Books, 2000, 98053513D: R.Polák, R.Zahradník, Kvantová chemie, SNTL, 1985, 0462185D. P.W.Atkins, Fyzikální chemie, VŠCHT Praha, 2013 D: F.Weinhold, Chemical and Phase Thermodynamics, Wiley, 2009, 9780470402368

Garant

Hoskovcová Irena Ing. CSc.Sedmidubský David prof. Dr. Ing.