Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Bioanorganická chemie (N101025)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu N101025 - Bioanorganická chemie, Fakulta chemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Formální oxidační stavy a koordinační stereochemie biologicky důležitých iontů kovů. 2. Konstanty stability, kinetika a mechanismus reakcí komplexů kovů. 3. Záchyt iontů kovů a jejich transport přes membranu. 4. Transport a uložení iontů kovů in vivo. 5. Myoglobin a hemoglobin. Hemerythrin, hemocyanin. 6. Hydrolýzy, karboxypeptidáza A, fosfáty, hydrolyasa, akonitasa. 7. Kofaktory a koenzymy v metaloredoxních proteinech.8. Klastry obsahující železo a síru, hemy. 9. Ionty mědi a jejich komplexy. 10. Molybden, kobalaminy, koenzymy obsahující nikl. 11. Mitochondrialní transport elektronů. 12. Přehled chemie kovů 1.a 2. skupiny v biologických systémech. 13. Aktivace enzymů, komplexy s nukleovými kyselinami, biominerály, hmota kostry. 14. Toxicita kyslíku, toxicita kovů. Koordinační sloučeniny v diagnostice a terapii.

Literatura

Z: R. R. Crichton, Biological Inorganic Chemistry, 2nd ed., Elsevier 2011, ISBN: 978-0-444-53782-9 D: W. Kaim. B. Schwederski, A. Klein: Bioinorganic chemistry, 2nd ed. Wiley 2013

Garant

Hoskovcová Irena Ing. CSc.