Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aplikovaná reakční kinetika (N105008)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu N105008 - Aplikovaná reakční kinetika, Fakulta chemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Definice reakční rychlosti. Elementární reakce. Soustavy reakcí.2. Bilance v isotermních soustavách s chemickou reakcí. Formulace hmotnostní bilance pro vsádkové a průtočné soustavy v ustáleném a dynamickém stavu.3. Základní modely chemických reaktorů pro homogenní soustavy.4. Odhad kinetických parametrů z isotermních kinetických dat. vsádkové a průtočné uspořádání.5. Bilance energie v reagujících soustavách. Modely homogenních reaktorů v neisotermním režimu.6. Dynamické chování homogenních reaktorů v neisotermním režimu, dosažení ustáleného stavu, jeho stabilita.7. Heterogenní katalytické reakce v plynných soustavách.8. Přenos hmoty a tepla v porézní částici katalyzátoru, v nehybné a fluidní vrstvě katalytického reaktoru.9. Reaktory s nehybnou a fluidní vrstvou katalyzátoru, modely katalytických reaktorů s radiálním tokem.10. Simultánní separace a reakce.11. Neideální tok v reagujících soustavách, rozdělení doby zdržení částic tekutiny.12. Heterogenní nekatalytické reakce v soustavách tuhá látka - plyn (kapalina).13. Heterogenní nekatalytické reakce v soustavách kapalina - plyn.14. Příklad návrhu průmyslového reaktoru na základě laboratorních dat.

Literatura

Z: H. Scott Fogler: Elements of Chemical Reaction Engineering,4th Edition Prentice Hall, 2006, ISBN: 0-13-047394-4.D: Glaser V.: Aplikovaná reakční kinetika, skripta VŠCHT (MON), 1989.D: Eckert E., Horák J., Jiráček F., Marek M.: Aplikovaná chemická kinetika, skripta VŠCHT 1986.D: WWW stránka prof. H.Scott Foglera: http://www.engin.umich.edu/~cre/

Garant

Bernauer Bohumil doc. Ing. CSc.Fíla Vlastimil Dr. Ing.